× Search

Spectrum zoekt meer vrijwilligers

Wandelen, fietsen of zwemmen

SuperUser Account 0 321

WUUSTWEZEL

Spectrum vzw biedt professionele hulp aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom.

“Wij, twintig cliënten van Ponton, een groep van Spectrum vzw, dag- en woonbesteding voor mensen met een beperking, in Gooreind, zouden voor een uurtje of enkele uren per week jouw hulp wel kunnen gebruiken”, ...

http://www.gva.be/cnt/dmf20180111_03294109/spectrum-zoekt-meer-vrijwilligers

Aankoop tovertafel voor onze cliënten

SuperUser Account 0 232

Dankzij een aantal sponsors waaronder Cera foundation Neos Kalmthout-Essen en ons oudercomité konden we dit project ter waarde van 7.000 euro realiseren. We hebben voor onze cliënten een tovertafel gekocht.

De Tovertafel UP is een vrolijke zorginnovatie die interactieve spellen projecteert. Het is een beamer met sensoren die de bewegingen van de cliënten detecteert en daarop reageert. De spellen zijn specifiek ontwikkeld om mensen met een verstandelijke beperking, ieder op zijn eigen niveau, een passende activiteit te bieden en samen spelen mogelijk te maken. Voor elke cliënt is de Tovertafel UP van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (op een afstandje) meebeleeft. De interactieve spellen zijn ontwikkeld met de variatie in behoeften van de spelers als uitgangspunt. Want: iedereen hoort erbij! En dan merk je ineens dat je cliënten nog veel meer kunnen dan je dacht.

De Tovertafel is een echte aanwinst, omdat de bewoners er vrolijk van worden en het groepsgevoel enorm wordt versterkt! Bewoners genieten erg van het moment. Met de Tovertafel ontstaat een manier van communiceren tussen bewoners die elkaar anders vaak niet begrijpen. Door de Tovertafel worden de cliënten geactiveerd en gestimuleerd, zowel qua lichaam als geest. Dat is goed voor hun ontwikkeling, maar het allerbelangrijkst: het is goed voor hun welbevinden en welzijn.

Daarom dikke merci aan alle SPONSORS!!

RSS

ACTIVITEITENKALENDER

DEEL JE VERHAAL OP

'DE SCHELP' ONS ZORGNETWERK NOORDERKEMPEN

De Schelp Zorgnetwerk Noorderkempen vormt samen met het Revalidatiecentrum, de scholen voor buitengewoon onderwijs Berkenbeek, de zorginstellingen van het Spectrum, een netwerk van instellingen, dat opkomt voor personen met een beperking in de Noorderkempen. Doel is: nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te beheren, de onderlinge samenhang en de interne communicatie te bevorderen, de gemeenschappelijke initiatieven van de drie organisaties te ondersteunen en te stimuleren, de relaties met de lokale besturen te onderhouden.