Search
× Search
zondag 24 maart 2019

 

Woonzorg dichtbij en op maat

Spectrum biedt verschillende woonvormen aan. Telkens ligt de focus op het welbevinden en verzorging op maat. Bij een woon- of logeervraag bekijken we wat de ondersteuningsnood is. Zowel bij dringende als bij toekomstgerichte vragen gaan we smen op zoek  naar passende antwoorden. 

 

We werken ook mee aan de uitbouw van nieuwe lokale woonprojecten en werken samen met externe diensten zoals het wit-gele kruis, kinesisten, solidariteit voor het gezin, ...

 

De Kade

De Kade ligt in de dorpskern en op loop- en fietsafstand van De Regenboog (ons hoofdgebouw in Gooreind). Het is een woonhuis in de rij met 5 slaapkamers. De bewoners beschikken  over een eigen kamer en gemeenschappelijke keuken, sanitair en tuintje. Op regelmatige tijdstippen is er begeleiding aanwezig maar niet tijdens de nacht. Er kan voor permanentie een beroep gedaan worden op een nachtbegeleider.

 

Dagbesteding die werkt

Spectrum biedt zinvolle en waardevolle dagbesteding aan. Vanuit de behoeften en interesses bouwen we in onderling overleg aan een dagschema dat zo goed mogelijk bij de vraag past. Onze cliënten zijn volwassenen en krijgen een volwaardige stem in dit verhaal.

 

De Oever: Atelierwerking  in Gooreind 

Eens de keuze gemaakt, kom je in een themagroep terecht die naast een warm onthaal de nodige, veilige omkadering biedt om aan activiteiten met goesting deel te nemen.

 

In De Oever is er een ruime keuze aan afwisselende activiteiten. Daaronder valt een breed gamma aan deeltaken waarbij talenten maximaal worden ingezet en kennis kan worden ontwikkeld. Er is voor elk wat wils en zeker de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende thema’s.

 

* Huis, tuin, bedrijfswerk: voor wie houdt van repetitief werk voor organisaties of bedrijven uit de streek, of van buitenwerk of voor wie graag helpt bij logistieke taken. 

 

* Crea en Ambacht: voor wie graag (verkoopbare) producten creëert met diverse materialen zoals papier, klei, … 

 

* Voeding: voor wie graag in de keuken werkt: samen met de koks gezonde en gevarieerde maaltijden klaarmaken voor De oever, de Regenboog en de studio’s. Mét groenten en kruiden uit eigen tuin.

 

* Ponton: in deze onthaalgroep verblijven cliënten met de hoogste zorgnood. Er is een aangepast zorgaanbod eerder gericht op beleving en werken met de seizoenen. Indien de behoefte en het niveau het toelaat nemen zij ook deel aan de themagroepen.

 

Beweging op maat

Nood aan bewegingsactiviteiten? Geen probleem!

Elke dag of elke week? Binnen of buiten? Als liefhebber of als (kandidaat)deelnemer aan de Special Olympics? De keuze wordt met je afgestemd. Fietsen, wandelen, sporten, snoezelen, ... We hebben daar ervaring in en maken mee de match.

Het sporten of bewegen kan gecombineerd worden met een andere dagactiviteit.

 

 

Interesse?

 

Klik  de folders in bijlage open want we hebben nog plaats voor jou!

folder wonen De Kade 

folder dagbesteding De Oever

 

MAIL NAAR EEN KENNIS
DEEL JE VERHAAL OP

Steun Ons

We zijn steeds verheugd als mensen een gift willen doen aan onze voorziening. Als voorziening kunnen wij door deze middelen onze zorg nog kwaliteitsvoller afstemmen op de specifieke behoeften van onze cliënten. Financiële giften zijn welkom op rekening van onze voorziening:

Spectrum: BE78 068-2407890-86
 

 

Onze nieuwsbrief


Contactgegevens

Spectrum VZW

Gasthuisstraat 10
2990 Wuustwezel
T: 03 663 62 08
M: administratie@spectrumvzw.be
W: www.spectrumvzw.be

Copyright 2019 door Berkenbeek B.O.